Botanisch

Je ziet al enkele jaren dat interieur bloggers en interieur stylisten de botanische woontrend introduceren bij een steeds groter publiek. En met succes. In 2015 is de botanische woontrend een van de trends. Dus nemen wij van 100% Kast deze woontrend eens onder de loep.

Als je in diverse woontijdschriften bladert zie je steeds meer deze woontrend terug. Zijn oorsprong vind je bij de oude posters met botanische prints van tropische planten. Misschien ken je nog wel de oude platen die in het biologielokaal hingen vroeger. Het zijn stuk voor stuk getekende afbeeldingen van tropische planten. De getekende afbeeldingen en grote platen van vroeger worden nu als kunstwerken aan de muur gehangen. Zo heb je ook gelijk groen/planten in huis.

De ontwerpers van nu hebben hun eigen touch gegeven aan deze antieke afbeeldingen en platen. Het zijn nu juist de inspiratiebronnen voor ontwerpers. Ze hebben de tropische planten afbeeldingen en platen van toen in een modern strak jasje gestoken. Het zijn prachtige patronen geworden voor op behang, gordijnen, kussens en nieuwe getekende afbeeldingen en platen.

Je kunt deze woontrend op verschillende manieren toepassen in je eigen interieur. Zo kun je er voor kiezen om diverse tropische planten aan je interieur toe te voegen. Zo haal je op een realistische manier de botanische trend in huis! Als voorbeeld hebben wij dressoir Michiel gepakt en daar diverse tropische planten opgezet. Nu is onze Michiel geheel proof voor een van de woontrends van 2015!

Vorig artikel Retro
Volgend artikel Inspiratie voor je Dressoir