Elk jaar in april wordt er in Milaan de designbeurs georganiseerd. Oftewel de Salone del Mobile. Tijdens deze beurs kijk je je ogen uit. Zo veel pracht en praal. Designers laten hier hun nieuwste ontwerpen zien en als interieurstylist kun je hier de nieuwste trends ontdekken. Wij van 100% Kast willen natuurlijk niet achter blijven. Dus hebben wij de nieuwste trends uit Milaan voor jou op een rijtje gezet.

Gespot in Milaan de interieurtrend Minimal Furniture


Minimal Furniture. De vertaling zegt eigenlijk al genoeg: minimalistische meubels. Kenmerkend voor deze interieurtrend is het gebruik van eenvoudige vormen zoals de ovaal en de rechthoek. Daarnaast zie je één hooguit twee soorten materiaal terugkomen in het ontwerp van de meubels. De materialen die je ziet, zijn onbewerkt hout, chroom, ijzer en natuursteen zoals marmer of graniet. Naast materiaal speelt ook kleur een belangrijke rol in deze interieurtrend. Zo zie je dat de kleuren zwart, goud, roest en blauw worden gebruikt in de nieuwe ontwerpen van de designers.


Interieurtrend Minimal Furniture vs dressoir Anouk

Ons dressoir Anouk voldoet aan alle kenmerken van de interieurtrend Minimal Furniture. De basis van haar ontwerp is een rechthoek. Er is één materiaalsoort gebruikt in haar ontwerp en dat is chroom. Dit materiaal vind je terug in haar onderstel. Hierdoor oogt Anouk minimalistisch. Binnen deze interieurtrend wordt er veel gebruik gemaakt van de kleur zwart. Daarom hebben wij ervoor gekozen om zwart weer op te nemen in ons kleurassortiment. Al deze kenmerken samen, zorgen ervoor dat dressoir Anouk perfect past bij de interieurtrend Minimal Furniture.

Dressoir Anouk

Interieurtrend Minimal Furniture vs tv-meubel Steven

Ook ons tv-meubel Steven past uitstekend bij Minimal Furniture. In zijn ontwerp is er ook gewerkt met eenvoudige vormen. Zo zie je de rechthoek en de vierkant terug in het tv-meubel. Net als bij Minimal Furniture wordt er hooguit met twee soorten materiaal gewerkt bij Steven. De poten zijn gemaakt van blauwstaal en de kubussen van eikenhoutfineer. Tot slot kun je ook bij dit tv-meubel kiezen voor de kleur zwart. Zo zie je ook alle kenmerken van de interieurtrend Minimal Furniture terug bij tv-meubel Steven.

Tv-meubel Steven

Gespot in Milaan de interieurtrend Modulair Furniture


Vorig jaar was Compact Living een van de trends op de Salone del Mobile. Dit jaar is er in navolging van Compact Living nu de interieurtrend Modular Furniture. Binnen deze trend staat multifunctionaliteit en flexibiliteit centraal. De designers ontwerpen meubels die meerdere functies tegelijk vervullen. Zo kan een tv-meubel ook een opbergmeubel zijn en een bankje. Hierdoor hoeft klein wonen niet te betekenen dat je huis ook klein oogt.


Interieurtrend Modular Furniture vs tv-meubel Floor

Een mooi voorbeeld hiervan is ons tv-meubel Floor. Zo is Floor niet alleen een tv-meubel, maar ook een opbergmeubel en een bankje. In haar ontwerp hebben we de bedrading netjes weggewerkt. Door twee fronten te plaatsen voor de open kubus kun je spullen erin opbergen. En tot slot heeft ze een fijne zithoogte, waardoor ze ook als bankje kan gebruikt worden.

Tv-meubel Floor

Interieurtrend Modular Furniture vs dressoir Michiel

Ook dressoir Michiel is flexibel en multifunctioneel. Hij is zowel een boekenkast als een opbergmeubel in één. In de twee open eikenhoutfineer kubussen kun je boeken neerzetten. De vier fronten in het ontwerp zorgen ervoor dat je netjes spullen kunt opbergen. Daarom past ook dressoir Michiel perfecht bij de interieurtrend Modular Furniture.

Dressoir Michiel