Retro

Eigenlijk zegt het woord “retro” alles al. Het staat voor het teruggrijpen naar de ontwerpen uit het verleden en deze in een nieuw en hedendaags jasje steken. Het zijn eigenlijk nooit kopieën van de ontwerpen uit het verleden, maar juist nieuwe geïnspireerde ontwerpen met een hedendaagse touch. Je ziet retro ontwerpen steeds meer en vaker terug in interieurs. Daarom nemen wij jou mee in de wereld van het retro design!

blog-retro-kussens-1blog-retro-kussen-2
We starten bij de retro stoffen. Iedereen kent wel de stoffen prints uit de jaren zestig en zeventig. Deze prints van toen vind je weer terug, maar dan met een hedendaagse touch. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de stoffen van Ferm Living. Zij maken veel gebruik in hun stoffen van de prints uit de jaren zestig en zeventig, maar zij gebruiken niet de kleuren bruin, oranje en geel. Ferm Living kiest juist voor frisse kleuren zoals licht roze, licht blauw, blauw, mintgroen of zwart-wit. Door hun kleurgebruik zijn de prints fris en eigentijds!
Retro wordt niet alleen toegepast op stoffen, maar ook zeker op meubels! Zo is de stoel Sparkle van Thijs Smeets een mooi voorbeeld van een fauteuil met een retro look. Hij zou perfect in het interieur uit de jaren zestig staan, maar ook net zo goed in een interieur van nu. Niet alleen fauteuils hebben een retro look, ook de dressoirs van nu zijn geïnspireerd op de dressoirs uit de jaren zestig. Een dressoir uit de jaren zestig was strak en van hout. Een dressoir van nu is ook strak en van hout, maar met een hedendaagse touch.blog-retro-dressoir-toenblog-retro-dressoir-nu


Ook de lampen van nu hebben een retro touch. Ontwerper Danny Fang is hier een goed voorbeeld van. Hij heeft voor MOOOI een hanglamp ontworpen genaamd Solange en deze lamp heeft echt een retro uitstraling.
blog-retro-lamp

Na het rondkijken in de wereld van retro en ideeën op gedaan te hebben, is het toch altijd weer lastig om dit toe te passen in je eigen interieur. Hiervoor hebben wij een aantal tips om jouw interieur een retro touch te geven. Een van de tips met het snelste resultaat zijn de kussens. Vervang je huidige kussens voor exemplaren van Ferm Living. Door de prints van deze kussens heb je gelijk het retro gevoel te pakken. Wil je juist een stap verder dan is een dressoir met een retrolook een must. Denk hierbij aan een strak dressoir van hout.

Volgend artikel Botanisch